#863533 - 15/01/2007 15:18
Re: Karta Neteller ??
[Re: march88]
|
old hand
Meldunek: 08/03/2003
|
najlepiej dzwonić wieczorem ze Skype'a na nr dla USA i Kanady i od razu na początku rozmowy prosić o polskiego reprezentanta z polskim językiem ...
|
Do góry
|
|
|
|
#864419 - 15/01/2007 21:02
[Re: fatherPIO]
|
old hand
Meldunek: 08/10/2001
|
Dzisiaj chcialem się zalogować do konta sprawdzić czy wpłyneła kasa od celebpoker.com no i niemile zostałem zaskoczony. Zablokowali mi konto:
Wystąpił błąd
Twój rachunek został zamknięty.
Zadzwoń do Działu zabezpieczeń NETELLER pod numer 00.800.7767.6343 i naciśnij 0, a następnie opcję 2 lub wyślij wiadomość e-mail na adres admin@neteller.com.
mam to samo wczoraj mi zablokowali najpierw pisało : An error has been encountered We do not provide service to your geographical area at this time. We have your information on file and will contact you if service becomes available. ale spróbowałem pózniej jesce raz i zablokowali konto teraz nie mam dostepu do stacionernego telefonu ale na ten sam nr chca bym zadzonił
|
Do góry
|
|
|
|
#866065 - 16/01/2007 10:09
[Re: SLAW]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
NETELLER BREAKING NEWS Two former Neteller directors have been arrested in the US.
Leading payment processor Neteller has sought the temporary suspension of its shares after it emerged that two former directors had been arrested in the US.
Stephen Lawrence and John Lefebvre were detained by the US authorities while travelling separately. It is believed at least one was arrested in Los Angeles.
In a statement, Neteller said neither Lawrence or Lefebvre had any current position within the company. It added: “The group has not received any communication or correspondence from any US authority regarding this or any related matter.”
Lebebvre left Neteller in December 2005 while Lawrence left in October last year, just after the passing of the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act. Lebebvre and Lawrence each own approximately 5% of the company's capital.
It is not known whether they have been arrested under by state or Federal authorities.
zrodlo: eGaming review
|
Do góry
|
|
|
|
#867023 - 16/01/2007 13:52
[Re: yaaho]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
Czy ktos korzystal z karty Neteller za grnica? Czy mozna sie zalogowac bedac np. w Slowacji, zaladowac karte i wyplacic w bankomacie? Czytam w temcie, ze logowanie sie z rozych IP prowadzi do zablokowania konta czasami. Wiec moze lepiej zaladowac karte przed wyjazdem i ewentualnie potem wyplacic w razie potrzeby?
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#867990 - 16/01/2007 18:34
[Re: wHiTe_StAr]
|
enthusiast
Meldunek: 27/12/2006
|
ja tez gadalem z tlumaczka nasza hehe i myslalem ze pekne. JA mowie plynnie po angielsku ale mowie zobacze jak sobie polski suport daje rade hehe. licealny angielski lepszy nawet hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#868978 - 16/01/2007 21:50
[Re: nowy WK]
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Czy ktos korzystal z karty Neteller za grnica? Czy mozna sie zalogowac bedac np. w Slowacji, zaladowac karte i wyplacic w bankomacie? Czytam w temcie, ze logowanie sie z rozych IP prowadzi do zablokowania konta czasami. Wiec moze lepiej zaladowac karte przed wyjazdem i ewentualnie potem wyplacic w razie potrzeby?
Wojtek Zaladuj w polsce a wyplac za granica...To najlepsze rozwiazanie.Jak bedziesz sie chcial zalogowac z innego IP to bardzo prawdopodobne ze Ci zablokuja konto i bedzie potrzebny tel. Ja bedac w USA wlasnie tak probowalem i niestety  Potrzebny byl tel do nich i wtedy musialem wybrac polskie albo amerykanskie IP, a ze na nastepny dzien wracalem do Polski to wybralem polskie. Oczywiscie wymagali jeszcze jednego tel. wykonanego z Polski. Takze odradzam Ci cos takiego 
|
Do góry
|
|
|
|
#870297 - 17/01/2007 11:15
[Re: 1raul1]
|
member
Meldunek: 21/09/2002
|
czy ze wszystkich bankomatów w Polsce można wypłacać kartą Neteller?
|
Do góry
|
|
|
|
#870915 - 17/01/2007 15:18
[Re: OSKAR]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Mam pytanie odnośnie weryfikacji konta bankowego dostałem przelew z nettelera 0,15 PLN a kwota jaką mam wpisać na stronie nettelera jest w dolarach mam sobie to przeliczyc? Proszę o pomoc z góry dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#870918 - 17/01/2007 15:20
[Re: Kura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2006
|
wejdz w historie rachunku, tam powinienes miec kwote w dolarach
|
Do góry
|
|
|
|
#870919 - 17/01/2007 15:21
[Re: asghan]
|
Carpal Tunnel
|
no własnie w tym problem że wspaniałe inteligo nie podało kwoty w dolarach zastanawiam się nad telefonem do nich może ktoś z banku odpowie jaka byłą konkretna kwota
|
Do góry
|
|
|
|
#870939 - 17/01/2007 15:34
[Re: Kura]
|
Carpal Tunnel
|
problem się wyjaśnił wpisalem kwotę w PLN i weryfikacja się udała
|
Do góry
|
|
|
|
#870961 - 17/01/2007 15:47
[Re: 1raul1]
|
old hand
|
Mam nadzieje ze ten numer do Netellera: 0-0 800111 4711
jest darmowy jak dzownie ze stacjonarnego bo gadam z typem juz 10 minut a teraz czekam bo gdzies mnie maja polaczyc z buirem obslugi w UK.Ktos dzownil na ten numer ze stacjonarnego ??I nie przyszedl mu po miesiacu rachunek na pare stówke :P:P
Bo stari by mnie udusili ;/
Pozdrawiam Ze stacjonarnego jak najbardziej za free (tzn jeden impuls).
|
Do góry
|
|
|
|
#870963 - 17/01/2007 15:48
[Re: OSKAR]
|
old hand
|
czy ze wszystkich bankomatów w Polsce można wypłacać kartą Neteller? Ze wszystkich, ktore obsluguja karty maestro(Cirrus) - 99 % obsluguje 
|
Do góry
|
|
|
|
#871210 - 17/01/2007 18:08
[Re: SyKo]
|
addict
Meldunek: 01/03/2005
|
Wszędzie panikują, a tu taki spokój - co myślicie na ten temat? Za pokernews: Neteller plc, mająca siedzibę na Wyspie Man największa firma oferująca wirtualne przelewy pieniędzy do celów hazardowych, ogłosiła dzisiaj, że okresowo zawiesza swoje akcje na londyńskiej giełdzie po tym, jak dwójka kanadyjskich założycieli i byłych dyrektorów została aresztowana w USA.
Po tym, jak przedstawiciel Netellera wygłosił poniższe oświadczenie Inwestorzy nie mogli wyjść z zaskoczenia:
"Podczas niezależnego podróżowania do Stanów, Pan (Stephen) Lawrence i Pan (John) Lefebvre, którzy obydwaj są byłymi dyrektorami firmy, zostali aresztowani przez organy porządkowe w poniedziałek, 15 stycznia 2007. Zarówno Pan Lawrence, jak Pan Lefebvre nie są już w żaden sposób związani z firmą NETELLER, poza byciem akcjonariuszami. Poker Pro for a Year Firma nie otrzymała żadnego powiadomienia od żadnego organu USA dotyczącego tej sprawy."
"W oczekiwaniu na wyjaśnienie sytuacji, Rada Nadzorcza zawiesza czasowo akcje NETELLER w trybie natychmiastowym. Więcej informacji zostanie podanych wraz z rozwojem sprawy."
Stephen Lawrence zrezygnował z funkcji dyrektora Neteller plc w dniu 13 stycznia 2006, a prezesem nie jest już od 11 maja 2006. John Lefevbre zrezygnował z funkcji dyrektora spółki 15 grudnia 2005. Obydwaj panowie są w posiadaniu niewielkiej ilości akcji przedsiębiorstwa za pośrednictwem swoich korporacji.
Nie jest jasne, z jakiego powodu nastąpiło aresztowanie i czy ma ono w ogóle jakieś powiązania z Netellerem. Poprzednie aresztowania wysokich przedstawicieli przedsiębiorstw hazardowych miały swe korzenie w występkach, jakich tamci dopuszczali się w poprzednich latach, Niezależnie od sytuacji, łatwo jest spekulować, że nacisk na Netellera został wywarty w dobrym okresie – pomiędzy październikiem 2006, gdy zatwierdzono „Bezprawny Akt o Zakazie Internetowego Hazardu z 2006 roku" a kolejnymi 9 miesiącami, podczas których nowe prawo jest omawiane i wcielane w życie.
Neteller plc publicznie wyraził gotowość do podporządkowania się Aktowi, pomimo tego, że nie znajduje się pod jurysdykcją USA. W międzyczasie świadczy jednak usługi polegające na przelewaniu pieniędzy na firmy hazardowe, takie jak Poker Stars, Full Tilt i MANSION, trzy największe poker roomy, które nadal obsługują klientów z USA.
Internetowe for a pełne są spekulacji mówiących o tym, że działania te mają na celu utrudnić działanie Netellerowi i firmom, które czerpią z tej działalności zyski i promują Netellera jako środek do wpłacania pieniędzy na ich konta.
Bez wątpienia to nie koniec. Jednak póki co inwestorzy, pracownicy i płacący klienci muszą cierpliwie czekać na kolejny krok Wujka Sama.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|