#889157 - 23/01/2007 17:55
Re: Mistrzostwa Świata Germany 2007
[Re: cyt]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
No to ciesze się,że mamy podobne opinie.A co do mojego wczesniejszego postu,to raczej powinien brzmiec,ze zajecie miejsca 1-2 w naszej grupie daje dużą gwarancje,ze nie trafi sie w 1/4 finału na H lub CH,a raczej na Węgry lub Danię
|
Do góry
|
|
|
|
#889194 - 23/01/2007 18:00
[Re: nawoj]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2006
|
witam, i ja doloze cos od siebie Francuzi musza bo sa faworytami,takim sie zawsze gra ciezej, nasi na pelnym luzie, plan minimum juz jest, nie zdziewie sie jesli dojada do strefy medalowej, w koncu potencjal jest- w najlepszej lidze swiata czyli niemieckiej gra praktycznie podstawowy nasz sklad, to musi procentowac Nie stwawiam tego meczu ale mysle ze jutro pokazemy francuzom na cos stac Polske z innych meczy zagralem na tzw faworytoe mistrzostw: hiszpanie i chorwacja, to juz druga tura mistrzostwa, trzeba wygrywac bo kazda porazka moze miec konsekwencje w postaci braku walki o medale no i niestety Niemcy tez wygraja jutro, bo marza o medalu, nie moga juz przegrac meczu, zwlaszcza ze slaba slowenia, no i najwazniejsze- graja u siebie, 10 tys kibicow + przyjazdni sedziowie
|
Do góry
|
|
|
|
#889269 - 23/01/2007 18:12
[Re: szymon0305]
|
newbie
Meldunek: 18/01/2007
|
Mysle Nawoj ze zabojady planuja juz 1/2 ,wtedy musza sie ustawic albo na 1 albo 2 miejscu w grupie aby wybrac w polfinale Hiszpanie lub Horwacje ,bo kazdy inny uklad bedzie sensacja.Chyba Horwacja natenczas zrobila takie wrazenie ze kazdy bedzie od niej uciekal ,a jak juz to trudno w finale.Ciekawe czy jutro Ukraina nie przegra meczu aby pokazac jak to uklady ja wywalily z walki o medale.Gdyby mnie tak wydymali ,a pewnie po wygranej nad Islandia juz czuli sie w drugiej fazie ,to bym taki mecz demonstracyjnie przerabal.
|
Do góry
|
|
|
|
#889282 - 23/01/2007 18:14
|
newbie
Meldunek: 18/01/2007
|
Sorry chodzi o Chorwacje oczywiscie.To wina stukania w klawiature ,a nie pisania na papierze.
|
Do góry
|
|
|
|
#890145 - 23/01/2007 22:38
|
stranger
Meldunek: 23/01/2007
|
Witam wszystkich forumowiczy to moj pierwszy post.
Mam pytanie wie ktos czy mecz Polakow z Francja mozna obejrzec w sieci?? Jesli tak to prosze o jakiegos linka z gory dzieki za pomoc
|
Do góry
|
|
|
|
#890392 - 24/01/2007 00:36
[Re: RemiQ]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witam ... 1 poscik z mojej strony: Moim zdaniem zespół Polski gra podobnie do Islandii czyli twardo w obronie i cierpliwie budując atak, oparty na kilku indywidualistach. Twardo w obronie - fakt, jesli chodzi o defensywe to Polacy spisuja sie kapitalnie ... a do tego "SZ" w bramce takiej obrony nie mielismy od dawna ... a na pewno odkad pamietam (a zyje raptem 23 lata)! Jednak Twoje sformulowanie "cierpliwie buduja atak" troche mnie wykrecilo! Takiego chaosu w ataku to ja sie nie spodziewalem po zawodnikach grajacych w najlepszych zespolach swiata (mimo, ze tak jest od paru lat)! Na obecny moment to nasza jedyna sila jest Bielecki i skrzydlowi. Jesli chodzi o B-bombe to jednak gra on mimo wszystko zbyt schematycznie i w tym tkwi jego problem! Ma pikiete w lapie i wszyscy o tym wiedza - zespolowi nie idzie to graja pod Bieleckiego, nie ma kto rzucic - rzuca Bielecki ... wszystko jest piekne dopoki jakis trener przeciwnej druzyny nie wpadnie na boski pomysl wziasc Karolka na tzw. "plajsterek" - wtedy nasz zespol nie istnieje!!! Powroce jeszcze do naszych srodkowych ale teraz jeszcze troche o naszych innych jasnych punktach - czyli skrzydelka. Chlopaki graja z polotem - nie sa "asami" w markowych klubach i nie robia z siebie wielkich gwiazd (ala GT...ponoc marzy o grze w Barcelonie ) - graja bez kompleksow i to wychodzi na dobre. Ostatni nasz "King" to Szmal ale tu sie nie rozpisuje bo nie chce mu za duzo slodzic Teraz jednak wracam do watku naszych srodkowych - idac od lewej: Bielecki, Tkaczyk, Lijewski. Grzesia to moglbym porownac (i to z pelna swiadomoscia) do innego "Grzesia z murawy zielonej"! Wiem, ze jest on dobrym zawodnikiem ale liczy sie przede wszystkim wszechstronnosc a ja wciaz nie moge "przezyc" sytuacji jak Tkaczyk z Lijewskim rozgrywaja pilki kiedy gramy np. bez jednego zawodnika, z wysonieta obrona na 9 metr czy nawet 5-1. Sytuacja z Hiszpanii i spotkanie z Brazylia kiedy nasi rywale grali "wysoko" obrona - nasz srodek nie istnial (cale szczescie ze byly skrzydla i kolko)! Podobnie sie ma rzecz jak nam "odejma" Bieleckiego - zero pomyslu na gre ze strony Takczyka i Lijewskiego do ktorego teraz przejde - ten zawodnik jest obecnie cieniem sam dla siebie jesli chodzi o atak - nie wyobrazam sobie sytuacji (choc taka ma wlasnie w naszej ekipie miejsce) zeby prawa polowka miala problem ze zdobyciem bramki!!! a co najgorsza ze nie ma na jego pozycje wartosciowego zmiennika!!! Lijewskiemu trzeba przyznac ze w obronie robi kawal dobrej roboty ale trzeba pamietac ze wygrywa ten kto wiecej rzuci! Wiem ze z mojej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze Polacy sa tak slabi ze z Angola by przegrali ... oni so mocni - przede wszystkim fizycznie i na kazdym zespole na pewno zrobia wrazenie - tylko ze strony taktycznej nie poradza sobie (chyba) z lepszym przeciwnikiem. Na ta chwile to jestem za nimi jak nigdy - przede wszystkim ze nareszcie dokopali zasranym szkopulcom ktorych nienawidze - moja Lady do mnie (w trakcie transmisji z helmutami): "co tak podskakujesz!? przeciez nie stawiales tego meczu" - szczerze bylem w 7 niebie!!! pelen respek dla chlopakow ale mimo wszystko slabosci im wyjda i spodziewam sie wtopy z zabojadami - mimo wszystko licze na lekko lekcewazace podejscie do "naszych" Francozow jak i nasza najlepsza bron - Bieleckiego (w I polowie nie powinni "brac" go na powaznie) wiec gram POLAKOW HT win ... nasi graja jednak zbyt "czytelnie" i im dluzej bedzie trwal mecz tym teamy pokroju Francji beda to wykorzystywac! Francja gra szybko i dynamicznie ale warunkami fizycznymi nam nie dorównują.
Nie pisz tego na podstawie tylko i wylacznie Bieleckiego !!! ... zaden z naszych (nawet dwujkami w parach) nie doruwna Karabaticiowi. Myślę, że Islandia będzie trudniejszym przeciwnikiem bo grają podobie do nas Wrecz przeciwnie - zelazna obrona na 6/7 metrze bedzie w sam raz dla naszych srodkowych a Bielecki bedzie tam mial raj Pozdrawiam i nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc sobie i Wam w dniu dzisiejszym (choc nie wszystkim zapewne - 1.3 w koncu piechota nie chodzi ) bycia dumnym z naszych szczypiorow ... PS: widze, ze nawet osoby, ktore w pelni szanuje zapominaja po co "klikamy" na tym forum!
|
Do góry
|
|
|
|
#891720 - 24/01/2007 13:00
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
I would like to say - hello again niggaz Dawno mnie tu nie było, ale po kolei. Greenland - Australia (+7.5) 2/2.10 Australia to najsłabszy zespół, tylko czy do rozgromienia przez Grenladnie, która gra na tych mistrzostwach poniżej krytyki. Duża szansa, ze Pingiwny nie rozjadą kangurów. Czech Republic - Hungary 2/1.50 Wegrzy, jezeli chca cos osiagnac, a po wynikach grupowych widac to wyraznie nie moga teraz od tak przegrac z Czechami.. Tunisia - Iceland 2/1.70 Gram to grubo, bo nie wyobrazam sobie porazki Gejzerow z arabami.. Gładko nie bedzie, ale to bardzo wazny mecz dla ukladu tabeli dla tych zespołów (2 odpadna i na pewno ktorys z tych)Tunezja w cwiercfinale? ciezko mi sobie wyobrazic.. tym bardziej po tej porazce ze Słowencami.. Egypt - Norway (-0.5) 2/1.60 Norwedzy to wygraja, bo sa po prostu lepsi, a ich mentalnosc nie pozwala grac im o pietruszke. Jak nie pasuje i przegrywacie z Egiptem to do widzenia.. Spain - Russia (+4.5) 2/1.85 Hiszpanie faworyt bez dwoch zdan, ale Rosjanie jeszcze nie rozegrali dobrego spotkania na tych mistrzostwach, takiego, po ktorym mogliby powiedziec.. zrobilismy wszystko co w naszej mocy. Mysle, ze dzis nie dadza sie rozgromic.. faworyzowanym Hiszpanom. France - Poland (+4.5) 2/1.65 Francuzi strasznie sie pogubili, w sumie to Oni nic nie graja z tego co potrafia.. slabe te mecze grupowe i nie wiem dlaczego teraz mieliby pokonac wyraznie grajacych wreszcie dobrze bedacych na fali Polakow? Kolejny mecz walki sie szykuje, bo bukmacherzy nie doceniaja Naszych ( to sam w meczu z Niemcami ) Bedzie jeszcze ciezej.. ale Francja nie jest w top formie dlatego nie przewiduje tutaj wyraznego zwyciestwa - w ogole mam nadzieje na ich porazke po cichu Denmark - Croatia 2/1.45 Chorwaci to moj faworyt tego mundialu. Ten mecz powinni zagrac na 100% dla swojego spokoju psychicznego. Jak zagwarantuja sobie gre w cwiercfinale moga jakies spotkanie odpuscic, ale nie teraz.. pozniej bede sie na nich bał stawiać - przed cwiecfinalami. Dania tylko dobra.. na pewno beda walczyc, ale nie dzis.. http://img134.imageshack.us/my.php?image=11694772728667mz.jpg
|
Do góry
|
|
|
|
#891762 - 24/01/2007 13:26
[Re: kuerten]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Tamat obfitował w wiele dosyc ciekawych spostrzeżeń i propozycji - za niespełna 1,5h zaczynamy drugą rundę MŚ - nie licząc kuponów które zagrałem wczoraj (są wcześniej w temacie) - dziś troszkę mi się pozmieniało - ale nie wiele - dziś zagrałem (dołożyłem) Typ główny: Slovenia - Germany 2(-2,5) /2.10/ 4/10 Nie chcę ale muszem - Niemcy może i nie zaprezentowali się narazie dosyć przekonywująco - ale to po pierwsze gospodarz po drugie klasowy zespół nie zależnie od formy - po trzecie są postawieni pod murem - przewidują gładkie win niemców
więcej typów na ml i -hcp - dziś nie zagrałem (pozostawiłem wczorajsze), ale zagrałem sporo kombinacyjnych rozpisów na un/ov - tak w połączeniu z ligą szwedzką jak i bez niej - w sumie wybrałem 3 spotkania
1/ Czech Republic - Hungary ov. 58,5 2/10 Czesi pokazali że zdobywać bramki potrafią i choć narazie Węgrzy spisują się w defensywie bez zarzutów - to ja cały czas upieram sie że jest to zespół bardziej overowy niz underowy.
2/ Tunisia - Iceland over 60,5 2/10 Gejzery świetnie broniły w meczu z Francuzami (ale tylko w 1 połowie) - sami przentują handbal ofensywny i niezwykle skuteczny - a Tunezyjczycy oni zawsze grali do przodu i tak pozostanie.
3/ Spain - Russia over 60,5 i over 61,5 2.5/10 Ile rzucają południowcy pisać nie trzeba - a Sborna napewno tego meczu nie odda - to że jest w słabej formie nie znaczy, że zapomnieli jak się rzuca - pozatym Hiszpanie wcale nie mają jakiejś wyśmienitej defensywy - Czesi im sporo narzucali - Rosjanie nie powinni być gorsi - dlaczego więc ma nie zostać 60goli
PS. Dziś wczesny i późny wieczor przed TV - znaczy się z Polsatem Sport - najpierw 18:00 - obejrzymy Skrę - a 1,5h póxniej Polaczków. Liczę na 3-1 w pierwszym meczu (dla Skry oczywiście) bo w wypadku TB Polsat bedzie miał mały problem co transmitować - ale pewnikiem dokończy siatkę. O 19:30 Polacy w niezwykle ważnym meczu z Francją (i choć pomimo tego, że zamierzałem - meczu nie zagrałem) - a dawno nie oglądałem czegoś co nie figurowało w moich kuponach. Mam nadzieję na zdrowe emocje i przynajmniej remisik w ykonaniu Biło-Czerwonych - po prostu chcę sobie dziś zdrowo pokibicować!
|
Do góry
|
|
|
|
#891857 - 24/01/2007 14:21
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Czy jest gdzies mecz naszych na cyfrze? wyczytałem,że Slo-Niemcy jest na SLO2 o 17.30
|
Do góry
|
|
|
|
#892083 - 24/01/2007 16:00
[Re: Logan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Krajan- Polaczkiem to moze jestes Ty, a nasi reprezentanci to Polacy. Wiec jedno "Polaczki" - jest tylko i wyłącznie zdrobnienieniem od slowa "Polacy" - w moim slowa znaczniu - i napewno nie wiąże się z czymś obraźliwym - wrecz przeciwnie - mowiąc do kogoś zdrobniale - z calą pewnością przejawiasz swoją sympatię do tego kogoś. Jeżeli odebraleś to inaczej - twoja sprawa - ja czuję sie Polaczkiem - albo jak wolisz polakiem - i nikt mowiąc do mnie polaczek mnie nie onraża - o ile nie dołączy przed lub po jakiegośc przedimka lub innego określenia. Ale to nie QC - więc zamykamy ten temat
|
Do góry
|
|
|
|
#892084 - 24/01/2007 16:03
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Moje typy na dzisiaj (system 3/4) Niemcy - Polska (+2,5) 1 Chorwacja - Rosja (+2,5) 1 Tunezja - Słowenia (+2,5) 2 Dania - Norwegia (+1,5) 2 Polska rulez, a niestety kupon do kosza znowu przez 1 bramkę, napisałem 2,5 Dania-Norwegia i to by weszło, a zagrałem 1,5 Ale szybciutko na dzisiaj bo i tak już przegapiłem Wegrów 1. Francja - Polska under 54,5 gola na tym etapie juz tylko walka, walka i walka m.in w obronie. Nie ma przeproś, Francja ma bardzo dobrą, twardo grającą obronę a my mamy Sławka Szmala. Już sporo osób opisało ten mecz więć nic nowego nie dodam. 2. Chorwacja - Dania (+2,5) 1 Może troszkę za bardzo jestem zapatrzony w druzyne Chorwacką, ale dla mnie to jest najlepsza drużyna świata, która jak już pisałem na kazdym turnieju gra wyśmienicie. Dania?? Bliska była odpadnięcia juz w 1 fazie turnieju, gdzie do końca meczu z Norwegią wazyły sie losy. Napewno sporo sił kosztował ich ten mecz. Licze tu na spokojną wygraną 4-5 bramkami. 3. Tunezja (+1,5)- Islandia O Tunezji też już pisałem, że ona chyba leci na opinii że zdobyła na ostatnich MŚ 4 miejsce. Już z osłabioną Słowenią pokazała na co ich stać . Tunezja zakończy przygode na tym etapie z samymi porażkami. Islandia?? Bardzo chimeryczna drużyna, fatalny mecz z Ukrainą a potem wyśmienity z Francją. Trochę daje na wyrost kredyt zaufania ekipie z mroźnej wyspy. Poprostu uważam Tunezje za druzyne nie wartą gry na tym etapie. 4. Hiszpania - Rosja under 61,5 gola typ troszkę na czuja. Ekipa z płw. Iberyjskiego jest mocno ofensywnie nastawiona i jedyną szansą dla Rosjan jest twarda obrona. Jeśli pójdą na wymiane ciosów, może być tu wygrana nawet i 7-8 bramkami. Myśle, że trener Rosjan o tym wie. Moje typy: rozpis 3/4 Polska - Francja under 54.5 gola Hiszpania - Rosja under 61.5 gola Chorwacja - Dania (+2,5) 1 Islandia - Tunezja (+1,5) 1 Jak juz ma nie wchodzić to proszę nie jedną bramką bo juz mam dość Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#892087 - 24/01/2007 16:04
[Re: przyborro]
|
member
Meldunek: 17/07/2006
|
popieram! krajan sam jestes pewnie polaczkiem i innych chcesz do siebie porownywac
|
Do góry
|
|
|
|
#892099 - 24/01/2007 16:12
[Re: Maciek]
|
veteran
Meldunek: 22/04/2006