No dobra:
STX - ok. 39%
MSX - 30%
FON - 30%
U mnie wszystko sie szybko zmienia ale teraz planuje trzymac dluzej. W tym miesiacu to zrobilem taki obrot, ze jest on 10 razy wyzszy od kasy na rachunku :)))))
DT raz dobrze raz zle, ogolnie maly minus. Ale tez w miedzyczasie ucieklem ze spolek, ktore teraz sa nizej ....
Moj portfel raczej utrzymam bo:
STX - no tutaj wiadomo: autostrady, do tego czesc stalowa, po tym jak mamy 20012 euro to wartosc wzrasta. Licze na jakies pomyslne rozwiazanie konfliktu z funduszem.
MSX - kapitalazacja nie jest wysoka, jesli beda dobzre dzialac to maja szanse na niezle zyski, wtedy kursik by skoczyl mocno, moga sie pojawic jakies projekty. Poza tym skoro Siedlce mogly to dlaczego nie Mostostal Export?
poza tym zajmuja sie tez montazem a to moze byc wazne obecnie
FON- smieciowy papier ale moze cos z tego wyjsc, duzo gadaja i maja jeden fajny pomysl (niby juz w fazie dogadania) czyli roboty drogowe. Jak wiadomo kasa olbrzymia bedzie przeznaczona na drogi i mozna to wykorzystac. POtrzymam, zobacze co bedzie. Dzis w okolicach 5zl bylo ladnie bo bardzo duze pakiety kupowane. Potem gorzej ale ja uwazam, ze drobni sie wysypali by uderzyc na budowlane. Patrzac w perspektywie euro 2012 to FON jedst niezla spolka jesli zrobia cos z tego co planuja. Poza tym umieja dawac infa i nawet w krotkich okresie mozna zarobic.
Obserwuje: CashFlow - nawet mialem dzis ale ucieklem w budowlanke i dobrze bo Cashflow szykowal sie do korekty. Maja niezle zapowiedzi, teraz beda sprzedawac obligacje, jesli to wypali to zyski moga byc bardzoi duze w nastepnych latach. Mjaa duzy udzial w czarterowych liniach lotniczych (dawny Fischer) i ta spoleczka wejdzie w niedlugim czasie na gielde. Zarobia na tym sporo bo placili gorsze. Poza tym udzialowcem w tych liniach jest pan Moska wiec moze cos sie bedzie dziac. Ogolnie sytuacja wyglada niezle i sa duze nadzieje na wzrosty.
MCI - siedzialem juz dluzszy czas ale sprzedalem na gorce. Masa projektow, bardzo dbry management. Wiedza co robia i na razie nie popelniaja bledow. Jutro jest rozprawa i moga zdobyc odszkodowanie po dawnej firmie JTT (oszukani przez US jak Optimus kluski). Ja zastanawialem sie czy nie kupic dzis ale cos kurs latal i tak jakos zrezygnowalem. Gdyby to odszkodowanie wypalilo tto jest duzy zysk. poza tym maja wprowadzic na gielde 3-5 spolek (wczesniej zapowiadali 2-3), podwyzsza na pewno prognozy w II badz III kwartale. Zajmuja sie IT oraz biotechnologia (zaczynaja w tym dzialac). Teraz jest trendzie bocznym po duzych wzrostach. Ja bede czuwal i byc moze wejde jesli jakas kase skołuje (w bet at home spory bonusik obracam
) ... MCI na dlugi okres jest naprawde swietna spoleczka i ja pewnie do niej wroce ... Jutro bede patrzyl na jej kurs bo jesliby byly jakies pozytywne oinformacje z sadu to kurs poszybuje.
No co jeszcze: PKN obseruwje, bylem blisko aby wejsc ale zlecenie nie wskoczylo, ropa drozeje, spolka chyba ukonczyla trend spadkowy, teraz zyskow nie bedzie duzych ale w razie jakis zawirowan w Iranie to ropa zdrozeje. Poza tym zawsze fundusze moga w tym pomoc
Ogolnie to teraz sie nastawilem na budowlane (moze troche pozno ale teraz jest dobry czas ze wzgledu na ogloszenie tego euro). Poza tym deweloperka moze juz przystopowac a wlasnie firmy budujace obiekty, wykanczajace oraz infrastruktury drogowej moga byc lepsze.
Jestem w STX i MSX bo sa jeszcze nie za drogie (teraz moze wartosc jest ciut za wysoka ale ja licze, ze przyszlosc bedzie duzo lepsza i wyniki pomoga kursowi). Oczywiscie wyniki nie sa dobre ale te spolki sa dosyc znane i moga odzyskac dawna forme.....
No to sie rozpisalem. Dzis spedzilem caly dzien przed kompem i juz mnie oczy bola od tych notowan. Jutro tylko obejrze otwarcie a potem tylko zerkne na notowania. Jesli by sie cos dzialo ciekawego to sie blizej tym zajme ale musze troche sobie odpoczac ....