#888445 - 23/01/2007 12:41
Re: Mistrzostwa Świata Germany 2007
[Re: sebkos]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Osobiście odradzam jutro granie na Polaków - powód - Francja gra mega mocną defensywę, jest bardzo rozdrażniona porażką z Islandią i musi odrabiać pkt, natomiast My - no cóż udowdnili nasi gwiazdorzy Niemcom co chcieli i boję się że mogą nie podejść do tego meczu z należytym zaangażowaniem wiedząć że i tak stoją na straconej pozycji. Ja również podzielam zdanie sebkosa. Mimo że Nasi zagrali bardzo dobry mecz przeciwko Niemcom i naprawdę zaimponowała mi ich gra a szczególnie organizacja gry kiedy Niemcy wychodzili bardzo wysoko i agresywnie do obrony.Optymizmem napawa również gra Naszego obrotowego oraz skrzydła a te elementy np w grze Niemców nie funckjonowały zupełnie. Ale jeśli chodzi o mecz z Fancją to nie grałbym Polaków z dwóch powódów: pierwszy podał sebkos i to jest bardzo agresywna obrona Francuzów bardziej zdyscyplinowana w.g mnie niż Niemców i nie sugerowałbym się wynikiem z Islandią gdyż Oni mieli po prostu dzien przysłowiowego konia.Skuteczność ok 70% - takie rzeczy nie zdażają się naprawdę często. Drugi powód Panowie to taki że to jes TURNIEJ i czeka nas mimo wszystko słabsze spotkanie.Pare ekip juz to ma za sobą My natomiast dopiero czekamy na taki mecz...oczywiście nie powiedziane jest że przyjdzie to właśnie z Żabkami ale trzeba być czujnym.Francuzi po porażce z Islandią mają 0 na koncie i od początku drugiej fazy muszą szukać punktów Dla mnie ten mecz to no bet Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#888449 - 23/01/2007 12:45
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Z pewnością zapowiada się underowo-linia ok 55 do gry
|
Do góry
|
|
|
|
#888487 - 23/01/2007 13:15
[Re: nawoj]
|
journeyman
Meldunek: 07/02/2006
|
Francja vs. PolskaJutro wieczorem nasza reprezentacja zainauguruje druga faze Mundialu meczem z aktualnym Mistrzem Europy. Wedlug bukmacherow bezapelacyjnym faworytem tego spotkania sa Francuzi. Czy faktycznie tak jest? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo z jednej strony majac na uwadze sukcesy, ktore odnosili Trojkolorowi na przelomie ostatnich lat: Mistrzostwo Starego Kontynentu (2006), 3 miejsce na MS w Tunezji (2005), a takze w Portugali (2003) i co najwazniejsze Mistrzostwo Swiata (2001), to oni sa zdecydowanie lepsza druzyna niz polski 'kopciuszek' wstepujacy dopiero na salony swiatowego szczypiorniaka. Nie mozna jednak rozpatrywac tej kwestii w taki sposob. Podopieczni Claude Onesty bez watpienia sa bardziej rutynowanym zespolem, a dla zawodnickow pokroju: Joela Abatiego , Jeroma Fernandeza , Didiera Dinarta , czy Nikoli Karabatica mecze o najwyzsza stawke sa chlebem powszednim. Z takim wyjatkiem, ze zazwyczaj te najwazniejsze mecze rozgrywali w koncowych fazach turniejow. Tym razem jest inaczej..Po wczorajszej sensacyjnej porazce z Islandia Francuzi weszli do drugiej rundy z zerowym dorobkiem punktowym i mecz z Polakami moim zdaniem bedzie dla nich najwazniejszym sprawdzianem i weryfikacja planow, ktore jak to w przypadku Francji ma miejsce siegaja najwyzszych miejsc. Co wobec tego moga przeciwstawic podopieczni Bogdana Wenty ? Bez watpienia to co wczoraj przeciwstawili Niemcom, a wiec zespolowa, pelna poswiecenia gre i walke o kazdy centymetr boiska. Sytuacja wyglada podobnie: to przeciwnicy musza wygrac to spotkanie, my mozemy, ale jesli nie wygramy, beda kolejne mecze w ktorych bedziemy mogli jeszcze powalczyc. W przypadku ewentualnej porazki w jutrzejszym spotkaniu Francuzi takiej szansy juz raczej miec nie beda. Meczem tym zapewne nasi reprezentanci beda chcieli zmazac rowniez plame po zeszlorocznej porazce w Szwajcarii (21:31), gdy dostalismy niezla lekcje szczypiorniaka, ktora teraz powinna zaowocowac w postaci dobrej gry. Jak statystyki wskazuja bolaczka Francuzow do tej pory jest skutecznosc rzutow z 6 metra - 63%, a takze rzutow karnych - 53%. Z kolei wyprowadzaja o wiele wiecej kontraatakow niz my (23, przy naszych 13), jednak mysle, ze w jutrzejszym meczu skutecznie powstrzymamy ich szybka gre (ktora przede wszystkim wykazali sie w meczu ze slabiutka Australia), a oni beda mieli problemy z powstrzymywaniem naszych bardzo zbilanoswanych atakow, ktore sa zagrozeniem z kazdej strony boiska. Gdy do tego nasi rodacy ponownie zaprezentuja wysoki poziom gry w defensywie i wspomoga tym samym Slawomira Szmala nie powinno byc zle. Mecz zapowiada sie pasjonujaco, a wynik moze byc sprawa otwarta do ostatnich sekund, dlatego wydaje mi sie, ze Bwin daje nam maly prezent w postaci linii handicapu ustawionej na poziomie (+4,5). typ: Polska(+4,5) - 1,85 - 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#888499 - 23/01/2007 13:22
|
journeyman
Meldunek: 07/02/2006
|
Ale pamietam ze ktorys z bukow(chyba centrebet)wystawil kursy kto najlepszym bramkarzem mistrzostw i najnizszy kurs byl na zabojada. Najlepszym nie czesto jest rownoznaczne z najskuteczniej broniacym. Nie raz byly sytuacje, ze nagrode za najlepszego bramkarza turnieju: Mistrzotw Swiata, czy tez Europy dostawal bramkarz nie posiadajacy najwyzej skutecznosci obron. Przykladem moze byc chociazby Francuz, ktory aktualnie jest najskuteczniejszy, ale wynika to z tego co predzej powiedzialem (malej ilosci oddawanych rzutow i minut spedzonych na boisku) i watpie, zeby zostal najlepszym bramkarzem turnieju, gdyby ten turniej mial sie niebawem zakonczyc No chyba, ze wspomniales o ofercie buka na najskuteczniejszego bramkarza turnieju, to Ok Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#888510 - 23/01/2007 13:29
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
No to od poczatku: 1) temat bramkarzy: Nigdy, ale to nigdy w zyciu wypowiadajac jakas teze nie kieruje sie sucha statystyka podczas 3 zupelnie losowych spotkan...to raz...bramkarz, ktory prowadzi pogral sobie w meczach ze slabszymi ekipami, w tym Australia, ktora no co by tu nie mowic nie umywa sie poziomem ani do Brazylii, ani do Argentyny, w spotkaniu z Ukraincami ten bramkarz osiagnal zawrotna skutecznosc 30%...to mamy z glowy "lidera", ktory pewnie juz nim pozostanie do konca MŚ...nastepnie buki wystawiajac kurs na najlepszego bramkarza moim zdaniem nie kierowali sie tylko i wylacznie jego umiejetnosciami , bo jak tak, to chyba by daleko nie zaszli , jak juz powiedzialem obrona Francji jest lepsza od obrony Niemcow, a wiekszosc skutecznych obron bramkarza Zab wynika z ich obrony...jestem przekonany, ze gdyby gral w innym zespole, tzn. zespole prezentujacym slabsza defensywe, jego skutecznosc bylaby nizsza, a i buki nie stawialyby go na pierwszym miejscu. Zmusiliscie mnie do tego, zebym spojrzal na staty i patrze, ze Thierry Omeyer ma 34% skutecznosci, mniej zarowno od Fritza jak i Bittera, to chyba wszystko wyjasnia....nie ma co chyba patrzec na staty 2 pozostalych bramkarzyn, ktorzy sobie nastukali skutecznosc na kangurach, chociaz jak ktos jest uparty, to zrobi i tak. Jak dla mnie skutecznosc I bramkarza, tak jak i jego wczorajsza gra z Gejzerami przy tej obronie Zab, ktora oni prezentuja jest (byla) zenujaca, co nie znaczy, ze nie moze, a nawet powinien grac lepiej. Przy jego wczorajszej dyspozycji nie bedzie on stanowil zadnego problemu dla nszych attackerow. 2) co do wyzszosci Grenlandii nad Australia faktycznie jej nie da sie uzasadnic, po prostu tak mi sie napisalo, moze faktycznie przesadzilem, choc uwazam, ze Australia to najslabsza ekipa MŚ
|
Do góry
|
|
|
|
#888523 - 23/01/2007 13:38
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Zmusiliscie mnie do tego, zebym spojrzal na staty i patrze, ze Thierry Omeyer ma 34% skutecznosci, mniej zarowno od Fritza jak i Bittera, to chyba wszystko wyjasnia...
Kolego ten Omeyer jest pierwszym bramkażem Kilonii gdzie posadził Pana Fritza na trybunach... a to już chyba wszystko tłumaczy. Także skończmy dyskusję czyj bramkaż jest lepszy, bo i najlpeszy przy słabej obronie nie będzie najlepszy
|
Do góry
|
|
|
|
#888528 - 23/01/2007 13:43
|
member
Meldunek: 11/03/2005
|
mysle ze albo polska jest mocna albo niemcy słabi gdyby nie sędziowie polska wygrala by mecz okolo 8 bramek przewagi . poska niestety gra za wolno wogole nie ma kontr tkaczyk i bielecki juz nie powtorza takie meczu co strzal to gol z dalaeka wiec zdecydowanie win francja a co do niemiec moze byc znowu niespodzianka proponuje hand na słowenie
|
Do góry
|
|
|
|
#888530 - 23/01/2007 13:44
|
Carpal Tunnel
|
Zakład był który bramkarz,skrzydłowy,kołowy itp NAJLEPSZY w turnieju i na pierwszym miejscu był francuz a DODATKOWO drugi czy 3 bramkarz zabojadów lepszy w statystykach od niemca,to chyba wniosek nasuwa sie sam która ekipa ma lepszego bramkarza/bramkarzy
|
Do góry
|
|
|
|
#888556 - 23/01/2007 14:10
|
Carpal Tunnel
|
Centrebet dał kursy i niestety na Polskę jest 6.35 a na Australię 9.35.Piszę niestety,bo te kangury znaja sie na handbalu chyba najlepiej na świecie.Ja uderżę w STS win Islandii(1.90)i Eskimosów(chyba 1.3)
|
Do góry
|
|
|
|
#888665 - 23/01/2007 15:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
nawoj --> może i się znają, ale jaki był u nich kurs na Islandię wczoraj? Moim zdaniem zespół Polski gra podobnie do Islandii czyli twardo w obronie i cierpliwie budując atak, oparty na kilku indywidualistach. Francja gra szybko i dynamicznie ale warunkami fizycznymi nam nie dorównują. Myślę, że Islandia będzie trudniejszym przeciwnikiem bo grają podobie do nas. Przewiduję jutro blisko remisu. Aha, i faktycznie gdyby nie 6 minut gry w osłabieniu polskiego zespołu Niekmcy by nas nie dogonili.
|
Do góry
|
|
|
|
#888832 - 23/01/2007 16:49
[Re: tangerine]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
nawoj Francja gra szybko i dynamicznie ale warunkami fizycznymi nam nie dorównują. Mógłbyś sprecyzować co masz na myśli bo mam wrażenie że bardzo ale to bardzo się mylisz !
|
Do góry
|
|
|
|
#888862 - 23/01/2007 16:59
|
Carpal Tunnel
|
akurat dokładnie sledzę kursy i wczoraj cb dał na Islandię cos ok.8.Był to jeden z niższych kursów na rynku.To akurat skłonilo mnie do zagrania za kilkanaście zeta po kursie 10.5 w bwinie.Ale nie wyciagajcie wniosków ze proponuje grac win Francji.Ja jako kibic naszych z pewnością zagram Polskę handi,zastanowię się nad x2.
|
Do góry
|
|
|
|
#888928 - 23/01/2007 17:12
|
newbie
Meldunek: 18/01/2007
|
Witam.Kilka uwag na dzien dobry ,sa cwiercfinaly a nie 1/2 zrazu,ktos tu analizuje wode na marsie.A nawet dziecko myslalem ze wie ,ze Francja zrobila prezent Islandii ,i podpieranie sie tym meczem do niczego nie prowadzi.Dlaczego to zrobila?Moze nie lubi Ukrainy, moze kurs byl zbyt pociagajacy?Zabojady maja swoja analize,dla nich pilka jest prosta :Niemcy slabe jak nigdy ,Slowenia bez trzonowych zebow,Tunezja to ich niewolnicy a Polska to tylko polaczki.Wygrywaja 4 mecze i tak wchodza do 1/4 z pierwszego miejsca ,bo Islandia zgubi punkty z gospodarzami i pewnie nami.Marzenie moje abysmy jutro im dolozyli i ukladziki z glowy wybili ,ale obawiam sie ze to bedzie inna druzyna i polegniemy.Stawianie na Norwegie w meczu o pietruszke moim zdaniem jest troche ryzykowne , zbyt bardzo pewnie sa rozgoryczeni ,bo MS dla nich sie skonczyly.
|
Do góry
|
|
|
|
#889011 - 23/01/2007 17:29
[Re: cyt]
|
Carpal Tunnel
|
Co by nie powiedziec,w dużej mierze zgadzam sie z tym.Jezeli czyni sie kalkulacje,to w naszej grupie trzeba zając miejsce 1-2,wtedy trafia sie prawdop. na knedli lub rusków.Mam mała prośbe.Jezeli ktos pisze o naszy zawodnikach,to niech nie używa pogardliwych okreslen,bo chyba nie tylko mnie to strasznie wpier..Wiele osób pisze tak,jakby bycie Polakiem było czyms złym. Z góry dziekuję
|
Do góry
|
|
|
|
|
|