Strona 12 z 25 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 24 25 >
Opcje tematu
#936511 - 06/02/2007 20:48 Re: Szykują się zmiany... [Re: Maciek]
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
prokuratura musi być pewna zarzutów i je dobitnie udowodnić

urząd może se dla jaj kogoś oskarżyć i śmiać się z niego wiedząc ze jest niewinnym i straci 10 lat nerwów

CHORE? nie... polskie.

Eska: to bardzo nagroliwy urząd masz (jakie miasto ?!?!?!?!) bo ja juz na siebie furę mialem zarejestrowaną nie pracując ani 1 dnia w życiu, zaraz po maturze (równe 19 lat) i ZERO PROBLEMÓW I WEZWAŃ, ZERO... a też zarejestrowany dowód rejestracyjny + OC na mnie.

Do góry
Bonus: Unibet
#936646 - 06/02/2007 21:27 Re: Szykują się zmiany... [Re: papa_smerf]
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Nie wiem jak jest w tej chwili,ale kilkanascie lat temu o kazdej transakcji przekraczajacej okreslona kwotę powiadamiany był US.Trzeba było sie tlumaczyc,skąd sie ma kasę.jedyna pociecha jest to,ze US teraz inaczej traktuja podatników-bardziej przyjaznie.Sam kiedys miałem sprawe w US,była policja,przesłuchania,prokuratuta itp.Wszystko skonczyło sie dobrze,ale nikomu bym tego nie życzył.

Do góry
#944605 - 09/02/2007 14:40 Re: Szykują się zmiany... [Re: nawoj]
birek Offline
newbie

Meldunek: 12/07/2006
Otóż sprawa wygląda tak: granie u bukmacherów zagranicznych zarejestrowanych w UE (w tym oczywiście terytoria zależne państw UE, np. Gibraltar) jest według prawa polskiego (Ustawa o zakładach wzajemnych) nielegalne, co nie oznacza, że jest w rzeczywistości nielegalne, ponieważ zgodnie z artykułem 299 ustęp 4 Traktatu o ustanowieniu Wspólnoty Europejskiej w UE mamy wolny przepływ usług. Jak wiadomo prawo międzynarodowe jest ważniejsze od krajowego. Jedyne zastosowanie przepisu ww. ustawy można dostrzec w stosunku do grania u bukmacherów spoza UE (wirtualne kasyna amerykańskie itp.).
Nie wiem zatem co miałyby zmienić proponowane przez Ministerstwo Finansów zapisy o wprowadzeniu monopolu na zakłady w internecie dla Totalizatora Sportowego - dalej przecież będzie można grać w Bwin, Bet-at-home etc.

Do góry
#945228 - 09/02/2007 17:28 Re: Szykują się zmiany... [Re: birek]
papa_smerf Offline
addict

dokładnie tak jest birek, własnie tych faktów cały czas sie trzymam i wszystkim tu tłumacze że to jest jak najbardziej legalne, jak uzywamy buków z UE, po prostu wciaz w IV RP (lol) nieuregulowane.

Do góry
#945255 - 09/02/2007 17:33 Re: Szykują się zmiany... [Re: papa_smerf]
birek Offline
newbie

W naszym prawie takich ciekawostek znalazłoby się więcej, np. ostatnia sprawa z nielegalną akcyzą na sprowadzane auta.

Do góry
#945623 - 09/02/2007 18:43 Re: Szykują się zmiany... [Re: birek]
papa_smerf Offline
addict

ja tylko jednego nigdy nie zrozumiem: skoro juz jestesmy w Unii i nigdy nie wyjdziemy chyba że za 100 lat unia sama by padła w co nie wierze, to za przeproszeniem do chu..a pana po co w ogole rząd robi takie mega kretynizmy i kombinuje jak ostatni żul pod mostem jakieś lewe ustawy z którymi potem cały NARÓD ma same koszty i problemy.

IDIOCI Z WIEJSKIEJ !

Do góry
#947410 - 10/02/2007 12:38 Re: Szykują się zmiany... [Re: papa_smerf]
birek Offline
newbie

Odpowiedź jest prosta: pazerność kolejnych ekip rządowych i próba wyciągnięcia kasy gdzie tylko się da (najczęściej od grup, które nie wyjdą nigdy na ulice, czyli: kierowcy, gracze itp.); zamiast rozwiązań systemowych mamy np. umarzanie długów, skup mięsa itd. Wiadomo - poparcie musi być...
Na szczęście Unia w pewnych sprawach nas ratuje \:D

Do góry
#952525 - 11/02/2007 20:48 Re: Szykują się zmiany... [Re: papa_smerf]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Originally Posted By: papa_smerf
dokładnie tak jest birek, własnie tych faktów cały czas sie trzymam i wszystkim tu tłumacze że to jest jak najbardziej legalne, jak uzywamy buków z UE, po prostu wciaz w IV RP (lol) nieuregulowane.

a jak uzywamy bukow spoza UE? np Pinnacle?

Do góry
#952530 - 11/02/2007 20:50 Re: Szykują się zmiany... [Re: Eska]
minotauro Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2007
to raczej napewno nielegal i się nie wybronimy... niestety:/

Do góry
#952698 - 11/02/2007 22:37 Re: Szykują się zmiany... [Re: minotauro]
john Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2006
LUDZIE LUDZIE no to chyba mamy odpowiedz na nasza dyskusje!!!

oto ona..

Zbigniew Boniek ambasadorem Expekt.com w Polsce !
Data: 10/02/2007 czas: 20:15 | źródło: expekt.com

Legenda polskiej piłki nożnej Zbigniew Boniek został ambasadorem marki Expekt.com w Polsce
„Expekt.com dynamicznie rozwija się w Polsce, co warte podkreślenia jest także niezwykle wiarygodną firmą. Wiem, że można zaufać tej marce, dlatego mogę zarekomendować Expekt.com każdemu graczowi w Polsce” – Zbigniew Boniek.

„Expekt ma ambitne plany na najbliższe lata, dlatego zdecydowałem się podpisać dwuletni kontrakt. Jest to firma o szwedzkich korzeniach, niemniej aktualnie intensywnie pracuje nad globalnym rozwojem. To naprawdę niezwykle ekscytujące uczestniczyć w rozwoju Expekt.com” dodał Zbigniew Boniek.

Per Widerström prezes Expekt.com – „Zbigniew Boniek został umieszczony przez FIFA na liście 100 najlepszych piłkarzy w historii futbolu. To prawdziwa legenda światowej piłki nożnej. Dla nas to ogromna przyjemność, że możemy z nim współpracować i fantastyczna wiadomość dla Expekt.com. Polska jest ważnym rynkiem dla Expekt, a współpraca ze Zbigniewem Bońkiem uczyni naszą ofertę jeszcze ciekawszą dla graczy. Zbigniew Boniek zostaje naszym ambasadorem i co tydzień będzie udzielał wskazówek i porad dla graczy na http://www.expekt.com”. „Moim celem jest dostarczać graczom cennych wskazówek jak należy grać i przy odrobinie szczęścia pomóc im wygrywać jeszcze częściej” powiedział Zbigniew Boniek.

Serwis: expekt

i jak...?!!heh;D

Do góry
#952737 - 11/02/2007 23:00 Re: Szykują się zmiany... [Re: john]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
"Zibi"od dłuższego czasu współpracuje z firmami bukmacherskimi a reklamówka jednej z nich z jego oraz m.in.Borisa Beckera i innych gwiazd sportu udziałem do niedawno była codziennie emitowana na"EUROSPORCIE".Będąc przy Bońku-pragnę młodszym graczom ku ich wiedzy przekazać,że do czasu wyjazdu z Polski po Mundialu 1982 do Juventusu-Boniek był szefem nieformalnej"mafii" rządzącej polską piłką ligową i ktokolwiek chciał kupić/sprzedać coś aby np.uratować się przed spadkiem musiał załatwiać to przez niego,za jego wiedzą+pośrednictwem.Boniek wyjezdzając z Polski przekazał tę funkcję"prezesa spółdzielni"koledze z Widzewa Smolarkowi,ojcu Ebiego Smolarka.I to by było na tyle-ale może jeszcze kiedyś parę spraw zza kulis Wam opiszę,bo warto wiedzieć.

Do góry
#953793 - 12/02/2007 16:01 Re: Szykują się zmiany... [Re: john]
robert423 Offline
veteran

Meldunek: 05/06/2006
niech se stronę poprawią i przestaną limitować to pogadamy.

Do góry
#953837 - 12/02/2007 16:26 Re: Szykują się zmiany... [Re: robert423]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Czytałem na słowackiej stronie Nike,ze tam obniżają podatek z 10 na 5 %.To może u nas też coś się zmieni u naziemnych.

Do góry
#954541 - 12/02/2007 20:00 Re: Szykują się zmiany... [Re: Maciek]
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Raz na tydzien do Popradu na darmowe baseny ;\)

Do góry
#955577 - 13/02/2007 07:34 Re: Szykują się zmiany... [Re: nawoj]
jones Offline
enthusiast

Meldunek: 24/08/2006

Do góry
#955602 - 13/02/2007 08:25 Re: Szykują się zmiany... [Re: edi8]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
Originally Posted By: edi8
"Zibi"od dłuższego czasu współpracuje z firmami bukmacherskimi a reklamówka jednej z nich z jego oraz m.in.Borisa Beckera i innych gwiazd sportu udziałem do niedawno była codziennie emitowana na"EUROSPORCIE".Będąc przy Bońku-pragnę młodszym graczom ku ich wiedzy przekazać,że do czasu wyjazdu z Polski po Mundialu 1982 do Juventusu-Boniek był szefem nieformalnej"mafii" rządzącej polską piłką ligową i ktokolwiek chciał kupić/sprzedać coś aby np.uratować się przed spadkiem musiał załatwiać to przez niego,za jego wiedzą+pośrednictwem.Boniek wyjezdzając z Polski przekazał tę funkcję"prezesa spółdzielni"koledze z Widzewa Smolarkowi,ojcu Ebiego Smolarka.I to by było na tyle-ale może jeszcze kiedyś parę spraw zza kulis Wam opiszę,bo warto wiedzieć.
Dziś następna-ręczę że prawdziwa!-historyjka z Bońkiem w tle a nawet w roli głównej...W czasach wielkiego"Widzewa"bramkarzem był tam mający nałogi-w tym alkoholowy-Burzyński.Udawało się jezdzić po kielichu razy sto ale przyszedł ten sto pierwszy i śmiertelnie potrącił na pasach staruszka.Uciekł z miejsca wypadku i pojechał do kapitana drużyny-"Zibiego"aby go ratował.
Boniek-tęga głowa-wymyślił sprytny plan:zadzwonił po pogotowie z informacją,że jest u niego Burzyński w odmiennym stanie świadomości/czytaj:szoku/i aby mu pomóc wlał w niego koniak...Zaświadczył to potem swoim autorytetem przed milicją podpierając się tym co było zapisane w karcie wezwania pogotowia.Po podaniu leków uspokajających Burzyński nagle"odzyskał pamięć"=wyszedł z szoku i powiedział lekarzowi,że nie pamięta nic co działo się po zakończeniu treningu a więc od paru godzin... Nie uniknął jednak więzienia-ale po zeznaniach Bońka odpadł argument jazdy po spożyciu alkoholu,czyli po

pijanemu,więc tylko odpowiadał za potrącenie ze skutkiem śmiertelnym.Gdyby to wiedzieli ci co dali mu teraz kupę kasy za reklamowanie ich firmy bukmacherskiej...Taki kryształowy wzór!!!

Do góry
#955721 - 13/02/2007 10:01 Re: Szykują się zmiany... [Re: edi8]
minotauro Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2007
Świetna ciekawostka i duży plus edi8 ;-)
Ciekawe co byłoby, gdyby Boniek teraz chciał coś poszukać o bukmacherce i zobaczyć co takiego ekscytującego jest w rozwoju expektu jak to mówił:) i natknął się na ten wątek... %-)
Co do samego expektu to co jak co ale chyba jeden z lepszych jak nie najlepszy polskojęzyczny bukmacher. Choć nota bene konkurencji zbyt wymagającej nie ma %-)

Myślę, że w Polsce potrzebne są takie zmiany, żeby nie było tego głupiego podatku na kuponach, a firmy i gracze płaciły podatki od zysków a nie jakieś głupie 10% zmniejszające kurs przez co gra w ziemniakach na single jest wogóle nieopłacalna...

Do góry
#956450 - 13/02/2007 15:06 Re: Szykują się zmiany... [Re: minotauro]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
'Urzędnicy przyjrzą się aukcjom podmiotów gospodarczych, które nie rejestrują transakcji, oraz sklepom internetowym unikającym płacenia VAT - wymienia Jakub Lutyk z Ministerstwa Finansów. Ale konsekwencje dotkną też prywatne osoby. Wystarczy, że kupimy coś w internecie za więcej niż 1 tys. zł. - Należny jest 2-proc. podatek - stwierdza Lutyk i przypomina, że od 1 stycznia to właśnie kupujący ma obowiązek odprowadzenia podatku. Wcześniej ustawa nie określała, czy to sprzedający, czy nabywca ma odprowadzać owe 2 proc. '

oni juz sa naprawde popierdoleni. Heh nie umieja scigac ludzi ktorzy sprzedaja w necie towary to teraz beda w zamian sciagac 'malych' ktorzy kupia cos powyzej 1 tsy zl w necie... chore tak samo jak ten kraj. Zebym ja przy kupowaniu czegos musial odprowadzac jeszcze podatek to juz szczyt beszczelnosci...

Ten cytat jest z tego linka co podal jones. Jak to prawda i rzeczywiscie cos takeigo wprowadzili po 1 stycznia to ja juz nie wiem w jakim kraju zyje... hehe

Do góry
#960997 - 14/02/2007 20:22 Re: Szykują się zmiany... [Re: Eska]
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
To jest poprostu p....na mafia warszawska. Eska nie ma się co dziwić tak długo jak w tym kraju bądą rządzić urzednicy tak długo będzie taki syf

Do góry
#961070 - 14/02/2007 20:36 Re: Szykują się zmiany... [Re: Eska]
BAHmVIP Offline
addict

Meldunek: 25/02/2006
Originally Posted By: Eska
'Urzędnicy przyjrzą się aukcjom podmiotów gospodarczych, które nie rejestrują transakcji, oraz sklepom internetowym unikającym płacenia VAT - wymienia Jakub Lutyk z Ministerstwa Finansów. Ale konsekwencje dotkną też prywatne osoby. Wystarczy, że kupimy coś w internecie za więcej niż 1 tys. zł. - Należny jest 2-proc. podatek - stwierdza Lutyk i przypomina, że od 1 stycznia to właśnie kupujący ma obowiązek odprowadzenia podatku. Wcześniej ustawa nie określała, czy to sprzedający, czy nabywca ma odprowadzać owe 2 proc. '

oni juz sa naprawde popierdoleni. Heh nie umieja scigac ludzi ktorzy sprzedaja w necie towary to teraz beda w zamian sciagac 'malych' ktorzy kupia cos powyzej 1 tsy zl w necie... chore tak samo jak ten kraj. Zebym ja przy kupowaniu czegos musial odprowadzac jeszcze podatek to juz szczyt beszczelnosci...

Ten cytat jest z tego linka co podal jones. Jak to prawda i rzeczywiscie cos takeigo wprowadzili po 1 stycznia to ja juz nie wiem w jakim kraju zyje... hehe

Tak wcześniej było lepiej, bo się "solidarnie" po 1% płaciło
a scigać mogli kogo chcieli.
Teraz przynajmniej jest jasność.

Nie widzę powodu by handel w internecie umożliwiał niepłacenia VAT-u. Nierówne warunki sa równie szkodliwe jak wysokie podatki.

Do góry
Strona 12 z 25 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 24 25 >