#949741 - 11/02/2007 08:46
Re: Skoki narciarskie - Puchar Świata - Sezon 2006/2007 cz.2
[Re: lodzianin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/05/2006
|
no vonseb podaj te skaldy albo na prv mi wyslij bede wdzieczny
|
Do góry
|
|
|
|
#949755 - 11/02/2007 09:01
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
RosjaVSNiemcyTyp: Rosjabukmacher: Expektkurs: 1,35W dzisiejszym konkursie w Willingen będziemy oglądać zmagania kadr narodowych. Niestety nasi reprezentanci zrezygnowali z występu. Wszystko przez zbliżające się Mistrzostwa Świata w Sapporo. Z kolei w innych kadrach narodowych nie zobaczymy kilku czołowych reprezentantów. Najgorzej pod tym względem wygląda kadra Fińska. Gdzie zabraknie Janne Ahonena, Mattiego Hautamaeki czy Arttu Lappi. Dzisiaj Finowie na pewno nie będą liczyć się o miejsca w czołowej trójce. Dlatego otwiera się wielka szansa dla reprezentacji Rosji na trzecie miejsce w tym konkursie. Rosjanie pod kierownictwem Wolfganga Steierta zrobili ogromny postęp. Z konkursu na konkurs ich forma sportowa rosła. We wczorajszych zawodach w Willingen wszyscy reprezentacji Rosji znaleźli się w czołowej trzydziestce. Najlepiej tym razem zaprezentował się Denis Kornilov, który zajął wysokie 9 miejsce. Trochę słabiej skakał lider kadry rosyjskiej - Dmitry Vassiliev. Zajął dopiero 16 miejsce. Jednak jego forma nadal jest bardzo dobra. Najlepiej o tym świadczą skoki oddane na odległość 135,5 i 133,5 metra. Pozostali dwaj skoczkowie Rosyjscy Dmitry Ipatov i Ilja Rosliakov zajęli odpowiednio 20 i 30 miejsce. Tak jak widzimy Rosjanie są w bardzo dobrej dyspozycji i w dniu dzisiejszym powinni walczyć o podium. Z kolei ich rywale Niemcy mogą mieć problem w tym konkursie. Od początku sezonu 2006/2007 reprezentacja Niemiec przechodziła wielki kryzys. Ile razy już słyszeliśmy o zwolnieniu niemieckiego trenera Petera Rotweina. Niemcy praktycznie na początku sezonu nie liczyli się w walce o czołowe lokaty. Sytuacja dopiero zmieniał się pod koniec Stycznia. W pierwszym konkursie w Oberstdorfie, Michael Uhrmann zajął trzecie miejsce w konkursie. Nareszcie Niemcy mieli swojego lidera. Od wspomnianych zawodów Michael jest w czołówce. Wygrał drugi konkurs w Oberstdorfie i był drugi podczas wczorajszych zawodów w Willingen. Jednak jeden światowej klasy zawodnik w konkursie drużynowym to jest za mało. Pamiętamy dobrze jak prezentował się nasza kadra. Jeden Małysz to było zdecydowanie za mało, aby nawiązać walkę z resztą reprezentacji. Udawało się nam, co prawda zajmować piąte miejsce, ale tylko wtedy, kiedy nasi rywale mieli słabszy dzień. Niestety nasi zachodni sąsiedzi mogą mieć w dzisiejszym konkursie taki sam problem jak Polska. Tylko Uhrmann jest w świetnej formie. Reszta zawodników prezentuje się bardzo przeciętnie. Jedynym, który regularnie plasuje się w czołowej trzydziestce jest jeszcze Joerg Ritzerfeld. Jednak są to miejsca w dwudziestce, trzydziestce, czyli taki średni poziom. We wczorajszym konkursie Ritzerfeld był dopiero 27. Najprawdopodobniej kadrę zespołu Niemiec uzupełnią jeszcze Stephan Hocke i Georg Spaeth. Ich forma to wielka niewiadoma. Z resztą wczoraj po raz kolejny zawiedli. Hocke był, co prawda 28, ale totalnie zepsuł drugi skok. W tej próbie miał tylko 120 metrów. To pokazuje nam, że Hocke nie potrafi oddać dwóch równych skoków a przecież w dzisiejszym konkursie trzeba skoczyć, aż czterokrotnie!. Z kolei Spaeth w swojej pierwszej i jedynej próbie skoczył na odległość 122 metrów i odpadł z zawodów. Naprawdę Niemców dzisiaj czekają bardzo ciężkie zawody. Myślę, że czwarte miejsce dla tej reprezentacji będzie sukcesem. Tylko, żeby zająć tą lokatę to trzeba pokonać dobrze skaczących Szwajcarów. Oni mają dwóch asów Andreasa Kuettela i Simona Ammanna. Realnie patrząc dzisiaj Niemcy powinni być na piątym miejscu a Rosjanie na trzecim. Różnica między tymi dwiema reprezentacjami jest bardzo widoczna, co powinien potwierdzić dzisiejszy konkurs w Willingen. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#949838 - 11/02/2007 09:59
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
a ja mysle ze warto zaryzykowac Czechy- Finlandia po smacznym kursie 1.75 no pojedynek tak na granicy remisu ze wskazaniem mimo wszystko na bardziej rownych Czechow!!! proponuje to buk Milenium
|
Do góry
|
|
|
|
#949847 - 11/02/2007 10:02
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2003
|
a ja mysle ze warto zaryzykowac Czechy- Finlandia po smacznym kursie 1.75 no pojedynek tak na granicy remisu ze wskazaniem mimo wszystko na bardziej rownych Czechow!!! proponuje to buk Milenium W SB na Czechów również 1.75.
|
Do góry
|
|
|
|
#949848 - 11/02/2007 10:03
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Ignorator - do Twojego typu dodałem: Szwajcaria-Czechy - /1.30/ i mamy 1.75 to zagrałem za 6/10 (bardzo wysoko jak na skoki)
Szwajcarzy - 2 świetnych skoczków - melinger swoje skoczy - a landert tez nie powinien mocno zawalić - gdyby Kuba był w formie mozna bylo mieć jakieś opory - ale słabo skaczący lider + 3 średniakow to troszkę za mało?
Najbardziej zastanawi mnie jednak para Norwegia - Austria - czy Schwiri z kolegami nie mogą tu sprawić niespodzianki - i czy Jacobsen napewno dziś wystartuje - na liście figuruje. ? jak dla mnie szwajcaria z czechami no bet zbyt mała róznica klas czesi w mairę równy skład i bazują mozan powiedzieć na całej czwórce a szwajcaria dwóch asów średniak i dupa blada a jak simi albo kuttel coś odwali to leża na łopatkach ja zagrałem czechy -finlandia 1 1,75 milenium
|
Do góry
|
|
|
|
#949875 - 11/02/2007 10:14
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2003
|
Ignorator - do Twojego typu dodałem: Szwajcaria-Czechy - /1.30/ i mamy 1.75 to zagrałem za 6/10 (bardzo wysoko jak na skoki)
Szwajcarzy - 2 świetnych skoczków - melinger swoje skoczy - a landert tez nie powinien mocno zawalić - gdyby Kuba był w formie mozna bylo mieć jakieś opory - ale słabo skaczący lider + 3 średniakow to troszkę za mało?
Najbardziej zastanawi mnie jednak para Norwegia - Austria - czy Schwiri z kolegami nie mogą tu sprawić niespodzianki - i czy Jacobsen napewno dziś wystartuje - na liście figuruje. ? jak dla mnie szwajcaria z czechami no bet zbyt mała róznica klas czesi w mairę równy skład i bazują mozan powiedzieć na całej czwórce a szwajcaria dwóch asów średniak i dupa blada a jak simi albo kuttel coś odwali to leża na łopatkach ja zagrałem czechy -finlandia 1 1,75 milenium Skoro jest "mała różnica klas" to chyba warto zagrać kurs 3.25 Krajanek zaskrobał "landert tez nie powinien mocno zawalić" dobry dowcip , ja rozumiem, że można w coś wierzyć, ale w takiego zawodnika, który 1 trening ostatni 2 trening 44 [nie liczę człwych zawdnikw, którzy nie skakali] kwale 46 próba 42 konkurs 47 patrząc przez pryzmat, że Matura sknoci dla Czechów, to Janek w każdym skoku średnio kilka metrów lepszy od Landerta
|
Do góry
|
|
|
|
#949938 - 11/02/2007 10:36
[Re: Twin Peaks]
|
stranger
Meldunek: 04/05/2006
|
Single bet Date: 11.02.2007 Bookmaker: Unibet Total odds: 1.72 Stake: 8.00 Event Pick Odds Result 1. Niemcy - Finlandia Niemcy 1.72 Niemcy u siebie + druzynowka + Uhrmann w formie. Trudno mi sobie wyobrazic by słabi Finowie byli w tym konkursie wyzej niż Niemcy. ***, swoją drogą polecam ten serwis, mają naprawdę niezle wyniki.
|
Do góry
|
|
|
|
#950211 - 11/02/2007 12:13
[Re: buszmen]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
no i nic: podsumowując ten bałagan jaki zrobiłem, ale wolałem najpierw iść postawic a potem napisać: Rosja - Szwajcaria 1 @1.40 Niemcy - Finlandia 1 @1.24 Austria 1-2 @1.2 daje po odliczeniu podatku ako 1.87. Można inwestować w zasadzie każde sumy, jedyne drobne przeciwskazania to Bogner w teamie Niemiec i Innauer wśród Austriaków. Jednak wczoraj przewaga 4 najlepszych Austriaków nad 4-ma Rosjanami to ok. 65 punktów a zepsuł skok Schlieri. Mario może raz lekko zawalić, ale powtórki z kwalifikacji nie będzie - bez żartów. Może też zresztą odpalić 144. A Niemcy nad Finami wczoraj niby tylko 50 punktów przewagi, ale to z uwagi na to, że pkty 3 finów mnożyłem przez 2 bo nie awansowali do 2 serii - gdzie były nieco gorsze warunki i gorsze rezultaty, także przy ich rozpisce mam dużą gwiazdkę, sugerującą że te 50 pktów straty do Niemiec z wczoraj to jest mniej niż powinni stracić. Bogner te 115 2 x chyba da radę skoczyć, choć wolałbym jednak Spaetha. Uhrmann odrabia b.dużo, Ritzerfeld też małe zyski no i Hocke nieźle tu skaczący. Nie no jeśli Bogner nie zawali jakoś strasznie - nie ma bata. A trzeba dodać, że u Finów każdy może zawalić, a ciągnąć drużyny nie ma komu bo J. Hautamaeki to nie Uhrmann. Rosja - Szwajcaria to piękna promocja. 1.40? dziękujemy bardzo. Prawie jak wczorajszy typ na Loitzla z Bystoelem. Bez jaj Szwajcarzy mają 2 zawodników, Rosja 3 bardzo dobrze skaczących, z których Ipatov i Kornilov ewentualnie 1 skok moga mieć średni i solidnego tutaj Roslyakova. Landert i Mollinger jak razem uzyskają notę 400 to będzie MEGA sukces. Wczoraj w puntkach po przemnożeniu przez 2 osiagniec Landerta i Mollingera 120 punktów przewagi Rosji.
|
Do góry
|
|
|
|
#950334 - 11/02/2007 12:47
[Re: teges6]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2005
|
witam,
ja to widze tak:
S60 Rosja-Szwajcar. 1 @ 1.39 S65 Czechy-Finlandia 1 @ 1.69 Austria 1-2 @ 1.2
kursy z Profa, ogólne ako: 2,82
O ruskach nie trzeba pisać, ładnie skaczą w ostatnim czasie, a w składzie szwajcarii jak już to wyżej pisaliście jest 2 b.dobrych skoczków: Kuettel i Ammann, jeden słaby Moellinger i bardzo słaby Landert. Liczę ze Vassiliew i Ipatov stracą trochę do Ammanna i Kuettel'a natomiast Kornilov z Rosiliakov zdecydowanie odrobią na Moelligerze i Landercie (wiem ze w innej kolejności skaczą, jednak podsumowując to wydaje mi się że tak to będzie wyglądać)
jeśli chodzi o Austrię to spokojnie można grać na nich w pierwszej 2 lub w parze z ruskimi, tutaj wydaje mi sie że Innauer poskacze dzisiaj daleko i tylko Kofler mnie martwi, a gdyby i on dobrze skakał to mogą nawet wygrać dzisiaj z Norwegami
Natomiast Czesi skaczę wg. mnie równo (szczególnie Hajek), Koudelka wczoraj słabiej ale ostatnio w dobrej formie, Janda wczoraj równo skakał (128m i 128,5m) tylko Matura może coś zdupać (wczoraj w próbnej 115 i potem w 1 serii 114.5). A Finowie to 4 niewiadome :D, wg mnie przewaga 50pkt dzisiaj po stronie Czech (przeczucie).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|